Kita Masak Sup Ayam Untuk Anak-anak

Barang Dapur Dah Habis Kita Nak Makan Apa?

Awal bulan lalu tak bercadang nak beli banyak barang dapur memandangkan dengan cuaca panas sekarang ni selera untuk makan tak begitu ketara. Kalau masak banyak cepat rosak pulak, tak sampai sehari lauk pun boleh basi. Bertanya kepada encik suami mr. nice guy, “abang nak makan apa hari ni?”, – “kita masak sup ayam je la untuk anok-anok, lagi pun anok-anok suke air tangan abie dia ni.. hehe“.

Seminggu ni anak-anak di rumah ikut sama menikmati pemakanan sihat sebagai menyahut saranan Jom Detox Cara Shaklee mengikut plan yang diberi, ia dilakukan selama 7 hari. Makanan yang diambil lebih kepada sayur-sayuran dan buah-buahan. Hari ni masuk hari ke-6 mr. nice guy saya ni amalkan detoks, so that’s why we can’t get it many dishes sebab nak bagi sokongan kepada mr. husband.

Sup ayam antara menu kegemaran anak-anak, teringat pula sup ayam bonda di Terengganu yang paling digemari mr. husband saya, sup kuah kuning rasa ala-ala rempah gitu. Bila makan dengan anak-anak ni, moment yang paling best bila diorang selesai makan nasi, diorang hirup kuah sup dalam pinggan tu sampai licin. “Errrr.. Eh! siapa yang sendawa tu?

Kita Masak Sup Ayam Untuk Anak anak

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s