Makcik Tak Ingat Nombor Akaun

Mek! Tolong Cari Nombor Akaun Makcik

Tadi masa pergi ke bank CIMB nak transfer duit produk sempena Promosi Shaklee April 2016 seorang makcik datang bertanya, “mok cik tak ingat nombor akaun bank, nok cari guano?”. Kebetulan pula masih terlalu awal (bank belum buka lagi), jadi nak tanya di kaunter pun tak boleh. Apa yang mampu dibuat try dulu tengok-tengok dengan masukkan kad sendiri dan menekan mana-mana arahan yang tertera pada skrin mesin ATM tu, tapi tak jumpa juga nombor akaun sendiri.

Akhirnya hanya mohon maaf kepada mak cik tersebut sebab tak dapat nak bantu carikan dia nombor akaun. Selalu ke sini datang pun untuk transfer duit, tak pernah pula terlintas di fikiran untuk mengetahui cara melihat nombor akaun sendiri di skrin ATM.

Pulang ke rumah try cari cara tersebut, mana la tau kot-kot lepas ni ada pula orang tanya perkara yang sama, bila dah tau cara tu mudah la nak tolong orang lain nanti.

Hah! ini caranya (gambar), harapnya masih boleh digunakan walaupun info ni dah lama dibincangkan dalam facebook. Semoga ia dapat membantu.

CIMB
Cara Lihat Nombor Akaun Sendiri di Mesin ATM CIMB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s